Katt-tanten nr. 1!

Maru
Så jävla söt!!

Kolla även:  "Many too small boxes and Maru"

30 dagar om mig?

Ja det kommer, I promise. Skulle börjat idag men insåg att skolan och jobb får gå före. Det är en del som ska fixas på kursen. Tydligen ska det vara inlämning imorgon (tisdag) och vad har jag delegerat ut? Inget! Bahh!!!
Nu sitter jag i gästsängen hos min far och uppdaterar min blogg. Jag är nämligen gräsänkling den här veckan, måndag till fredag. Min karl är på kurs-med-Kurt i S-vall och social som jag är vill jag inte vara själv. Så jag tog bilen in till stan, packade ner träningskläder och dator. Har förresten spanat in två underbara katter från Djurskyddet i Örnsköldsvik som jag vill ha. Ska länka till dom sen när jag kollat om dom finns kvar, så inte nån av er snor dom från mig.
Vad ska jag göra i veckan?
Träna...plugga...förhoppningsvis träffa Emma och Anette...gå inskolning...må bra och se på en massa filmer på canal plus!
Men nu orkar jag inte mer, ska upp tidigt imorgon för promenad följt av frukost och en jävla massa läsande i kursboken inför det stora mötet kl 18:00 med hela min grupp på internet. Jag måste ju vara påläst och veta vad vi ska göra. Jag är ju för tusan projektledare!
Jag fick ett roligt samtal från arbetsförmedlingen också. Men berättar mer om det imorgon...ska se ett avsnitt av Hem till gården, sen sova...kanske...puss!!

Frågor!!??

Jag har nog skrivit om det här förut, om folk som bara frågar saker rakt ut. Har precis läst Fifi´s blogg och läste detta: Plötsligt händer det.

Som den lilla bittra runda hemmafrun som jag är så blir jag lite bitter...arg...Ingen har rätt att konstatera när man ska ha barn, man frågar hur långt det är kvar till födseln! Om man ens ska fråga det, det är ju lite personligt det med kanske. Men folk borde ta till vanligt vett när man frågar saker.
Jag varit med om liknande sak, eller ja det brukar mest vara så här:
"- Men vad du är bra på svenska, har du bott länge i Sverige?"
- Tack, men jag är adopterad, svarar jag snällt och ler stort.

Egentligen vill jag säga: "- Tack, du med!". Men det är kanske lite för elakt...iofs har jag svarat på ovanstående fråga från en karl att mina föräldrar heter Lena och Gunnar och därefter lämnat honom röd upp till öronen. Jag får höra denna fråga lite överallt, t.ex. där jag jobbat extra inom sjukvården, på stan eller på krogen.
Skämes ta mig fan!
Men när allt kommer omkring brukar jag skratta åt det. Jag är så bra på att komma med bittra motsvar så det har blivit en liten lek: Hur lång tid tar det tills personen som frågade går?

Skratta eller gråt, men jag vet att ni innerst inne älskar denna bittra lilla kvinna med spydiga kommentarer till gubbar som stöter på henne trots att de skulle kunna vara hennes egen far eller morfar...!
Smell ya´ll later!

Jorusatte....

Nu är det mycket som händer!
Jag har börjat inskolning på posten med start igår. Det är ett extra-extra jobb som ska ge lite klirr i kassan. Det kan behövas om helgen slutar som jag har tänkt mig...! Men jag är extremt glad över jobbet! Nu ska bara de sista kompletteringarna in till A-kassan sen är det klart på den fronten också.
Jag ska göra upp en tidplan, milstolpeplan till internetkursen till på lördag...kanske man skulle lägga ner datorn och läsa i boken istället? Hur delegerar man uppgifter till människor som inte svarar på mail eller inte vill? Hela projektet faller ju samman om de inte gör sitt jobb. Oj, det är jobbigt att vara projektledare kan jag säga. Tur att jag har bloggen, sambon och underbara vänner som jag kan vända mig till och prata av mig ibland. Jag är ganska duktig på att prata om mig själv, det är lite därför jag startat den här bloggen. Men min vänner, säg till om jag pratar för mycket om mig. Jag vill veta hur din dag har varit och vad du åt till middag förra tisdagen. Om jag inte frågar så är det inte för att jag inte bryr mig, bara så ni vet.
Det är så mycket som händer nu...inskolning på jobb, internetkurs, sy klart 70-tals klänning till lördag, fixa peruk, 30-dagars utmaningen, söka fler jobb, motionera...oj oj oj. Men i hela den här röran så känner jag ändå att det är okej. Jag blir inte så trött av det här, jag vill vara sysselsatt. Det är inte jobbigt snarare roligt! Alla problem går att lösa. Ni som följt min blogg vet att imorgon kan jag vara helt tvärtemot ;)

Anyway, nån som kollade på Kinas mat på SVT 1 idag? Mycket intressant matprogram från Kina. Rekommenderas! Till exempel det här med att man äter hundar i Kina, vilket jag tar avstånd ifrån, men det är en kultur för dom. De är nyfikna och provar all mat:  " I södra Kina finns ett ordspråk som säger att man kan äta allt som har ryggen mot solen." Dock äter dom inte hästkött för det smakar inte bra. Jag ska i alla fall kolla in de två tidigare programmen och nästkommande med. Gör det ni med och vidga era vyer!
Nu ska jag googla lite mer klänningar från 70-talet. Ska sy klart min imorgon och det är alltid bra med lite inspiration.

Sov gott!!

Slappardagen nr. 1!

Jag har inte gjort något alls idag och det var jätteskönt!
Vaknade rätt sent, vid nio kanske, och hade lite halsont efter helgen. Tror inte det är så bra att springa runt på stan i en tunn jacka utan varken kofta eller halsduk. Men kul var det!
Jag har kollat på lite "Hem till gården" på Tv4Anytime och sett två avsnitt av One tree hill...åh det är spännande nu! Sen har jag diskat, petat navel och duschat...slappt...
Min sambo lagade en jättegod middag i alla fall: baconlindad kyckling med wokgrönskaer och nudlar. Gott! Tar det lugnt och chillar inför imorgon. Ska på ännu en intervju imorgon samt kolla lite kläder på Second Hand. Jag tror jag har den klänning jag ska ha, men det är alltid bra att kolla lite mer. Dessutom behöver jag lite tyg...ni ska få se sen vad jag menar, men det kommer bli awesome!
Men nu orkar jag inte skriva mer, dags att sova!

Time of my life!

Igår var en av de bästa utekvällarna ever! Jag och Emma var på topp! I alla fall jag, haha. De andra skrattade åt mig för att jag var full, men åh så roligt jag hade det ändå. Tihi! Visst har man lite ont i huvudet och är lite slö idag, men det är lätt värt det för igår.
Det verkar vara nått som går för alla som jag jag träffade ute igår är väldigt dåliga idag. Var det någon med ölen kanske?  Whatever, i vilket fall så känns det skönt att få skrivit den där hemska tentan nu. Får se hur det går bara...
Ska ta tag i en massa samtal imorgon och lägg upp ett pluggschema för min internetkurs. Det krävs en del energi för att hinna med allt. När man inte går på lektioner så måste man nästan vara ännu mer skärpt. Men nog om det, nu ska jag sova. God natt!

Lite mer bilder...


Ja, min sambo fick som han ville. Ek överallt, till och med på skithuset...
Nu jävlar börjar träningen på allvar! Se upp!

Vy från vårt kök
Det är träd vars man än kollar ut...jag gillar vinterns vita färg
Erkänn att du också vill vakna till det här?


Kan du ärligt säga att du inte blir lite sugen på att komma och hälsa på mig?!
Det är mycket vackrare i verkligheten, jag lovar! ;)

Tummen upp!

Så vårt (mitt) projekt inom internetkursen är godkänt av mina gruppmedlemmar. Kanske förhastade mig lite när jag inte fick gensvar på en gång, men jag är lite strulig också. Vill gärna ha svar på en gång, orkar inte riktigt vänta. Men i alla fall så gillade dom idén och sammanställningen. Vår handledare hade några kommentarer men annars var allt okej. Jag ska börja fixa det mer på söndag, kanske...
Imorgon ska jag packa min lilla kappsäck igen och bege mig till Umeå. Ja, det är en tenta som ska skrivas...suck! Men jag ser ljust på det och hoppas verkligen att det kommer gå bra. Har försökt plugga så mycket jag kan och orkar. Dock har det fungerat bättre än andra gånger. Kanske på grund av att jag fått låna lite pengar av min far, en sak som jag inte behöver tänka på just nu.
Men just nu ser jag fram emot att få åka hem från en tenta som jag verkligen gett allt på och sen äntligen få träffa Emma och hennes syster-yster igen. Den här gången ska vi fan komma in på krogen! Jag vet ju redan vad jag ska ha på mig, haha. Tar samma som förra gången ;) Får se också om Björna-gänget möter upp oss, vore kul eftersom det var en evighet sen vi var ut allihopa.
Idag fyller min mamma år, Grattis mor! Som tur är har hon inte min blogg-adress och jag kommer nog aldrig ge den till henne heller. Kan vara skönt att ha något ifred ;) Ni ska få en bild på min mor efter helgen eller ja, när jag börjat med 30-dagars utmaningen som Emma har börjat med. Den verkar rolig och ska bli kul och se om jag får några fler läsare.
Nej nu blev det sådär mycket text igen...jajja, det kommer mer av mig! Har så mycket planer och onda gärningar som ska sättas i verket! Moahhahhahaaa!!!

Varför!?

Kan någon berätta för mig varför man läser en internetkurs om man:

1. Inte är speciellt bra på internet och allt det som här till?
- Man ska lära sig och bästa sättet är att kasta sig in i det världsomspännande intranätet samtidigt som man lär sig något

2. Registrerar sig på en internetkurs om man sen åker bort över datumet då man ska lämna in uppgiften?
- Personen kanske inte heller vet hur man ska utforma svaret på uppgiften och lovar att hjälpa till senare...

3. Inte gör ett utkast på svaret på uppgiften trots att man haft hela helgen på sig?!
- Som sagt, det är svårt för alla. Gjorde du ett utkast över helgen och läste igenom alla filer på hemsidan?
Nej, det gjorde jag inte! Men jag har skrivit projektplanen helt själv trots att jag inte ens har kurslitteraturen.
Det här med internet kurs och vara i en grupp kanske inte är det bästa för mig...jag blir så stressad och vill få allt gjort på en gång samt föra samtal över msn eller en chatt. Det är lite lättare än att skicka mail/svara på trådar i ett forum. Så ja, jag la in en chatt på vår sida...hoppas bara alla kan använda den...Suck!
Idag har jag i alla fall fyllt i min tatto hos Mr. Zid. Nu blev den svart...gillar´t! Ni ska få se bilder snart, men nu ska jag dricka te och vila foten. Det har varit en låååååång dag idag och imorgon blir det inte bättre.
Någon som behöver nått från Ikea?!

Ja jag är en bitter liten kvinna...

Lördagkväll

Hej!
Jag dricker öl med min sambo och kollar på Häxan Surtant på Barnkanalen. Tycker det är upplagt för en toppenkväll! ;)
Vad gör ni?
Ni ska förresten få se lite bilder imorgon, vackra snöbilder!

Sov gott

 

Wilco - Jesus etc

The swedish version by David Sandström & co


Jävla pungkula

Nej det blev inget jobb den här gången heller. Inte undra på att folk blir deprimerade! Man söker och söker och söker men inget får man. Ja jag vet det dyker nog upp något jobb i framtiden, håll huvudet högt och prova ännu mer. Men just nu tänker jag inte vara tapper. Nu ska jag dricka glögg, äta pepparkaka (så jag blir snäll) och klämma på tv-dosan...

Jag har fått lite gjort idag ändå, promenerat, ringt en massa samtal och fixat saker. Ska ringa lite mer imorgon, men säger er redan nu att det kommer bli stressigt nästa vecka. Möten, tattuerare att träffa samt en lite tripp till S-vall. Nej, vi ska inte på Ikea. Vem har råd med det?

Mamma fyller år på torsdag nästa vecka, tror jag ska göra ett spagetti-halsband till henne. Har man inga pengar så har man inte ;) Fast hon sa att det räcktre med att jag skaffade en brun, söt, liten bebis istället för en present och hon undrar varför jag aldrig kommer och hälsar på!

Har förresten blivitt kär i de här två låtarna:

September - Vem ska jag tro på?

Petter - Stockholm i mitt hjärta 

Robyn feat. Petter - Fristil


Nu hörde jag den där Jimmie Åkesson på tv:n, bäst att spana in motståndaren!


Rött
för alltid!


Jag är så jävla uttråkad!

Visst det är snö ute ocg allt är vitt och fint. Fine! Men varför är allt så jävla tråkigt?! 

Tvn är tråkig, böckerna är tråkiga, städa är tråkigt, laga mat är tråkigt...allt är tråkigt! Jag vill inte se på tv eller se en film eller nått alls. Jag vill ha en katt. Eller sällskap är väl mer rätt. Emma kom hit!

Btw när jag och min sambo ser på film brukar vi ha dom här tilltuggen:

- Kålrot
- Citrusfrukt (kommer inte på vad dom heter) 
- Cashewnötter
- Hemmagjorda neger-/choklad-/kalla-dom-vad-ni-vill-bollar
- Roligt öl
- Vatten eller en kanna te
- Popcorn

Dock inte allt på en gång, men det är några av sakerna vi bruka ha. 






Nu ska jag spela "Angry birds" på karlns mobil...det är beroendeframkallande spel!


Tja!

Someone just sent me an email saying they couldn´t read my blog, that´s just horrible. So I better write something in english! But before I do, please forgive my poor spelling. It was a long time since I practised writing english.
My name is Christine and I am a bitter housewife aka a unemployed student who just two-three tests away from getting her degree at the university. In my sparetime I cook, clean, do the laundry and make sure there is food in the fridge. My friends usually laugh at me because I am a nice person...according to them. ;)
Right now I have to sleep, the time is 01:32 over here..but I will fill you in with more details tomorrow or maybe start a new blogg in english if you are interested?
Hope I see you soon!

Howdy partner!

Hello!
Nu har jag varit inne på en amerikansk blogg och hittat en underbar bild som jag vill använda som bakgrund på min blogg. Så jag kontaktade bloggaren genom att kommentera hans senaste inlägg och han skickade nyss ett mail tillbaka till mig! Coolt! Nu återstår och se om jag får använda hans bild på min blogg eller om jag måste betala för den. I så fall hittar jag nog någon annan bild...bakgrund, ja whatever! Jag är bara så lycklig att jag skapat kontakt med den andra sidan. Haha!
Men nu måste jag verkligen sova, klockan är mycket och ska jag jaga rätt på en skjuts imorgon för att klämma på Anette och Emma så måste jag vara pigg. Puss på er!
Ps. Bilder kommer imorgon! Ds.

Skavlan är ett rätt bra program!

Hur coolt är inte det HÄR?! Mamma blev helt galen, hon tyckte det var hur coolt som helst. Jag knappade på datorn i vardagsrummet och mamma satt och räknade högt hur många låtar de kunde spela på bara fyra ackord. Ja lilla mamma, det är rätt häftigt. Men det roliga är att man kan göra så sjukt många låtar på så få ackord och ändå få överdrivet mycket pengar för det! Dom som uppfann dessa fyra ackord borde ju vara hur rika som helst om det fanns royalties för ackord! Hur tänker du?
BTW, jag håller med fullständigt!

Hur skulle du känna?

Om du fick en kamera uppkörd i näsan och sen vidare ner i halsen? Jag tycker det var hemskt, men nu är det gjort i alla fall. Dock var det lite jobbigt när bedövningen släppte, jag nös och snorade som en tok. Till och med tanten på apoteket skrattade lite åt mig. Tog inte åt mig dock för jag måste sett jätterolig ut. Det bjuder jag på!
Men det verkar inte bli någon operation av halsmandlarna än. Vi ska avvakta och så ska jag testa en medicin och se om svullnaden ger med sig. Men ska jag göra en sån där undersökning igen så tar jag nog med någon att hålla i handen. Usch bara!
Lite roligt var att de kollade mina öron också, då jag ändå var på Öron-/ögon-/halsmottagningen, och det visade sig att jag har ett litet hårstrå på trumhinnan på vänster sida samt en "navel" i höger öra. Ja vad betyder det då? Att jag borde kolla höger örat vart annat år samt att det kan "prassla" lite på vänster sida. Ingen spindel som försöker ta sig in alltså. ;)
När jag väl kom hem var jag sjöblöt av svett och darrade som en tok. Tror alla spänningar släppte från läkarbesöket och allt det där. Men det var inte mycket att göra åt det, slängde i mig lite juice och började med middagen som den goda husfrun jag är! Ungsbakad lax med havssalt och citronpeppar tillsammans med färsk potatis och en romröra som jag gjort själv. En till mig och en till karln (romröra alltså). Succé skulle jag beskriva middagen. Jag lyckades till och med koka potatisen bra den här gången, annars brukar jag bara koka sönder potatisarna = potatismos!
Nej men usch nu är klockan så där mycket igen!

Sov gott allihopa!

Ännu mera väntan

På att höra från jobben man sökt samt att jag har ännu mer papper att fylla i och skicka in till diverse olika ställen. Alla blanketter som ska fyllas i, oj oj oj. Jag är så förvirrad men det det kommer kännas bättre sen när allt är fixat och klart. =)

Nu ska jag kolla en internetkurs och sen sova. Klockan är mycket...i alla fall om jag kolla på sambons nattduksbord. Då är hon 00:42...

Imorgon ska jag på ännu en undersökning på sjukhuset, men den här gången är det inte levern. Nu är det halsmandlarna som ska kollas. Dom har jävlats med mig alltför länge nu, så förhoppningsvis får jag ta bort dom.

Nej, nu måste jag sova! God natt!

RSS 2.0