Rocker? Jag?!

Three days grace - Break, så jävla underbar!

Fast mer passande är nog The Good life!


Jag vet inte vad det är men är på superbra humör och livet är underbart! Dock vänder det väl imorgon bara för att jag säger sådär, haha.

Nej med Three days grace och Avenged sevenfold i lurarna så ska jag motionera bort de överflödiga kilona samt göra klart alla mina kurser, ta examen och skaffa en awesome tatuering i tidig födelsedagspresent!

In your face MF!!! ;)

Jahapp

Som jag alltid säger så börjar saker och ting börja ta fart. Men nu har de verkligen tagit fart! Inte med jobb då, på den biten är det fortfarande rätt tomt men inom skolan.

Jag behöver en kurs, 7.5hp, dvs Projektledning 2 som jag läser nu OCH examensarbetet...sen är jag KLAR!!!
Fattar ni att jag snart är klar?!

Det kommer bli korta inlägg framöver för jag har massor att ta hand om nu. Eventuellt ska jag börja forska till hösten, så ringer och kollar upp sånt just nu. Well well...see ya!


Snöblind

Helt underbara Snöblind vann mot Håkan H i veckan låtduell på Musikguiden, P3. En kommentar stod ut från de andra på Snöblinds FB-sida: "Jag vet inte vad som gör mig gladast, att Snöblind vann eller att Håkan Hellström förlorade". Haha! Kanske inte är direkt vad personen sa, men ni fattar grejen. I like it!

Så om de nu vinner fjärde och sista duellen går de in i P3´s Hall of fame...så kom igen och rösta nu!
Norrland ftw! ;)

Skavsår och värme

Nu har jag dragit på mig några till blåsor, dock på fötterna denna gång. Måste nog ner på stan till veckan och köpa mig ett par riktigt bra "gå-ut-och-gå-skor". Det är ju så härligt ute att jag bara vill ut!
Dock så muppar min iPod med mig så får inte över all musik som jag vill ha. Får be om experthjälp på måndag kanske då jag träffar J. =)

Nu måste jag dock upp och hjälpa mor med påskbuffén som vi ska ha ikväll. Alla barnen samlas under ett och samma tak ikväll, så det är lite mat att fixa. Tror vi är åtta stycken...fem barn, en respektive och två föräldrar. Tänk hur påsken ser ut när alla har respektive och barn! =S Men jag älskar stora familjemiddagar, så länge jag inte behöver diska dvs. Haha.

Ikväll ska jag på Midnattsmässa i Öviks stadskyrka. Det var tio år sen sist och det är något man måste göra minst en gång i livet. Det är rätt häftigt. Får se om jag får med mig kameran in så ska ni få se. ;)

Innan jag går så lyssna på lite härlig vårmusik á la Sweden!

Vi hörs!

Uteliv?

Jaha, nu är nedervåningen nästan städad hos mor. Helt ärligt så förstår jag varför folk köper in städning som en tjänst. Det är ju så jävla jobbigt! Men det gick bra idag. Fick agera både arbetsledare (dela ut arbetsuppgifter till hela familjen) och rörmokare (skruva och rensa avloppet i handfaten) samt trädgårdsmästare. Har krattat löv på framsidan av huset samt ehh vad heter det..klippt(?) av en massa kvistar på buskarna. Dock slutade det hela med en blodblåsa på handen, haha. Men jag vet att jag jobbat för den! ;)
Det kändes bättre efter en varm dusch.

Så nu sitter jag här med mitt lockiga hår och lyssnar på P3. Vet inte riktigt va jag ska göra nu...men basen lockar fruktansvärt mycket. Dammade av den igår när jag städade så varför inte spela lite och få några blåsor till..?
Ser påsken som en helg att påbörja lite nya rutiner. Jag skulle ju spendera den på gymmet men en jäkla förkylning sätter ju stopp för det. Så i påsk kommer jag: 

- Städa istället för att gymma
- Vara nykter och plugga istället för att gå ut med mina vänner
- Göra en sak jag inte gjort på tio år...ni får veta mer sen
- Spela bas tills fingrarna domnar bort 
- Anta några av Cosmos 75 vardagsutmaningar (bland annat åka till en stad jag inte vet nått om och uppleva den)


Jag vet inte vad det är med mig, men tror jag är vårkär. I mig själv!
Solen skiner, livet är underbart och jag klarar mig på egna ben. Dock skulle jag vilja ha ett eget place, men vi får ju se nästa vecka om jag får svar på jobb eller inte.

Jobb = flytt till ?
Inte jobb = flytt mot Ume


Näe, nu ska jag betala mina sex ringar som jag budade hem på tradera igår kväll. Ni får se dom när de kommer hit, tar tre veckor från Kina eller va det nu va för land. Men en ring kan ni få se redan nu:



Inte så bra kvalla men ni ser ju hur den ser ut. Har städat bort min digitalkamera, tror jag måste leta fram den...

Jajja, puss på er alla!

Storstädning

Idag ska det storstädas inför påskens besök. Det kommer bli fullt hus, jippie! Så det är bara att dra fram kartongerna från garaget och göra högar: Slänga, behålla, ge bort och sälja. Man samlar verkligen på sig en hel massa skit genom åren som går. Men måste även rensa för att få in lite saker i förrådet hos mamma. Just nu ser det ut som ett bombnedslag på mitt rum, kartonger upp till taket samt damm överallt. Går och nyser konstant.

Men idag blir det ändring på det!

Jag hade tänkt spendera påsken på gymmet men en förkylning sätter stopp för det. Får bli städning och långpromenader istället samt en jävla massa plugg.

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag ibland kan bli bitter på vissa saker, so here it comes:

Jag skiter i vad du tycker om min blogg! Har du så dåligt självförtroende att du måste klanka ner på andra för att må bra, fine!, men gör det på din blogg. Inte min.
Skriver du mycket bättre än mig, lämna din adress då istället för att vara anonym så kan jag få läsa det du skriver. 
Gillar du inte min blogg, läs den inte. Så enkelt är det!!


Utmaning - åtta saker!

Wooho!! Jag har blivit utmanad av Snygg-Emma och den går ut på att skriva åtta saker om mig själv samt utmana åtta andra personer. Dock känner jag inte inte så många bloggare, så feel free to take on the challange!

1. Jag hatar människor. Seriöst jag gör det. På stan alltså. Folkträngsel och gå över stora torg är det värsta jag vet. Kanske man inte tror om mig som brukar stå på scenen och dansa på Cover, men då är jag ju salongs. ;)

2. Jag är fruktansvärt glömsk och virrig emellanåt, dock hittar jag oftast det jag söker ett halvår senare. Haha.

3. Jag pratar inte i telefon, jag skriker i telefonen. Oftast hör jag inte den andra personen så då måste jag prata ännu högre och ja jag har faktiskt dålig hörsel.

4. Jag älskar att träna själv på gymmet men säger inte nej till en instruktör som står och skriker på mig när jag gör mina övningar. Blir bara mer peppad då, så nån frivillig? 

5. Jag har alltid drömt om en karriär inom försvaret, dock sätter både knän, axel, syn och hörsel stopp för detta. Vill ju inte sitta på kontor, jag vill vara ute och leka med de stora pojkarna ;)

6. Jag instämmer mer Emma´s sjätte punkt och säger att jag älskar att gå på apoteket. Jag vet inte varför, men gillar alla saker de har bara. Är dock sjukt dålig på att använda upp de inhandlade sakerna.

7. Jag älskar citron. Smak som i muffin eller doft som i städmedel. Det är så fräscht!

8. Jag tycker tatueringar är jävligt sexigt så min framtida man måste ha nån eller några, helst många. Skulle inte säga nej till...ja ni kan ju gissa vilka jag gillar mest ;)


Att-göra-listan

Nu ska det betas av saker på min åhhh så hemliga men faktiskt existerande "Att-göra-lista":

- Anmäla mig till Christer i P3, fredagsflörten (idag 19/4 2011)
- Åka på en 24h´s kryssning med Cinderella (6/5 2011)
- Tatuera in min mors kors som hon fick på hennes konfirmation (får se när tillfälle ges!)
- Göra en brasilansk vaxning (6/5 2011)

Jag såg förresten att jag blivit utmanad av fina Emma, så ska svara på den imorgon. Dock känner jag inte åtta bloggare, så den som vill får väl anta utmaningen ;)  

Idag har jag även uppdaterat och gjort en egen youtube-kanal, så kolla in NorthernBlackStar på youtube så hittar ni några klipp på min lilla katt och några av mina favoritlåtar. Sitter just nu med lurarna på och lyssnar på härliga, snygga och fruktansvärt heta Avenged Sevenfold. Mums säger jag bara! Come to mama!

Jag har också satt igång med byte av mitt examensarbete. Nu kommer det hända saker ska jag säga. Har en hel del material att läsa in nu under påsken, som för övrigt kommer spenderas på gymmet, och på tis/ons börjar jag med avslutet på nystarten ;)

Sov gott!


Är det så?

Är det såhär det ska vara?
Inget händer!!

Det enda som händer just nu är att en dum förkylning börjar komma smygande, jag håller på att byta inriktning på mitt exjobb samt att jag har tusen saker att göra men ingen tid.
Suck..Uff..stön...

Bara jag fick veta hur det blir med det där jobbet/jobben. Får jag nått? Vars då? I vilken stad kommer jag slå mig ner? Tillfälligt över sommaren eller under sex månaders prövotid?

Ska det vara så jävligt att jag måste flytta ner till Sthlm och jobba där ett tag ?
Ledsen, men hemska tanke.

Helt ärligt så börjar jag bli less på att gå hemma nu, jävligt less. Ska det vara så svårt att ringa och säga att man får komma på intervju eller inte? Man vill ju inte höra av sig allt för mycket heller, det kan ju misstolkas som att man är för på eller rent sagt jobbig.

Jag ska räkna på mina högskolepoäng och se vad som saknas, läsa in det nya materialet, ansöka om juridikkurserna, söka fler jobb, ge järnet och träna som tusan! Sen är det bara att vänta...vänta...och vänta lite till...


Jag må fara ut varje helg, dock endast för att jag måste komma härifrån lite. Men det enda jag vill är att krypa ner i soffan i mjukisar, se en bra film och sova tidigt...ska bara vänta en vecka till...en vecka till....

Sammanfattning

Jag kan sammanfatta gårdagens stohej, bus och inspektion med en mening:

"Du, det är åldersgräns här!"

Jag älskar Brudarna Bygg, dom är bäst!

Gårdagens inspektion av Cover är godkänt men vissa åtgärder måste vidtas:

1. Ventilationen ur funktion
2. Materialåtgången måste förbättras och kvalitetssäkras innan ankomst
3. Träffa avtal med lokala handlare gällande förbrukningsvaror, nuvarande priser för höga

Och ja, jag vill lära mig köra traktor och grävare ;)


Löööööördag!

It´s lördag baby!
Så in i duschen, skit i tentan (som gick jättedåligt), öppna en kall och känn lugnet. ;)

Ikväll ska jag rocka med Brudarna Bygg på Cover, Taddaaa!

Hemska fredag

Jaha, nu sitter man här igen med magknip, huvudvärk och allmän sömnbrist.
Det kan bero på att jag har tenta imorgon, kanske den sista för att kunna ta examen, eller så är det för att det är den tiden i månaden. Jag hatar den tiden i månaden, då Kerstin kommer på besök. Njurslag, huvudvärk och magont....ska det vara så här?
Jag har i stort sett legat på soffan hela dagen och tackat för att det finns värktabletter.

Dock blev det en liten promenad idag, runt Berghem, till Ica och tillbaka till huset. Lagade en jättegod köttfärs med paprika och cahmpinjoner idag med, mums middag!

Har suttit lite med böckerna idag med, men inte så mycket som jag velat. Ska plugga en liten stund till, sen sova och imorgon gör jag mitt bästa. Mer går ju inte. Blir det omtenta så tar jag den i augusti. Jag kommer inte få mitt examensbevis förrän till hösten i vilket fall, men klart man vill bli klar med skolan så fort som möjligt.

I alla fall så fick jag ett mycket trevligt samtal ikväll, så kommer somna med ett leende och är lite mindre orolig för imorgon. En klok person sa till mig att "90% av allt man oroar sig för händer inte".

Ska tänka på det imorgon...sov gott!


Mitt framtida jobb

Jag har bestämmt mig för att skapa mitt eget jobb. Jag ska bli tillgänglighetskonslut.

Igår var jag på Tillgänglighetskonferens med min mor på Scandic i Örnsköldsvik. Vi fick först träffa en man som hade hand om tillgänglighet för alla Scandic hotell så han berättade lite om hans arbete, väldigt inspirerande! Vi fick kolla på deras handikapprum och kommentera om vi tyckte om det var något som saknades på rummen. Jag påpekade att det borde finnas en hållare för duschmunstycket på väggen, i sitthöjd.

Sen fick vi lyssna på en kvinna som hette Mai Almén, hon är utbildad arkitekt och har jobbat med dessa frågor i många, många år. Det var av henne som jag fick idén om tillgänglighetskonsult. Så nu har jag mailat henne och väntar på lite mer material om vilka kurser/certifieringar jag måste göra för att kunna jobba med detta. Det är synd att ÖA inte ha lagt ut artikeln om Mai på internet så ni kunde läsa mer...men till er som har Örnsköldsviks allehanda, läs artikeln om tillgänglighet!

Alla måste kunna, på enkelt sätt, komma in i affärer på gågatan eller åka vattenruschbanan på Paradisbadet. Då min lillebror sitter i rullstol så tänker jag i dom banorna. När jag jobbade som assistent åt honom så var det lite bökigt och trångt på vissa ställen, man kommer inte in överallt med en rullstol och det finns ingen hiss till vattenruschbanan på badhuset. Som tur är har han snälla vänner och assistenter som kan bära honom, men varför inte bygga en hiss? Den går ju att låsa så ingen tjuvåker upp i den.

Varför vägra honom allt det roliga som gående personer kan göra på badhuset eller någon annanstans? 

Min lillebror förtjänar en chans att få uppleva samma saker som jag.

Jag kan och jag vill kämpa för att vårt samhälle ska bli tillgängligt för alla!




Ny design!!

Vad tycker ni om min nya blogg?!

Jag måste säga tack till Peder och Stefan som hjälpt mig att göra om den. Tack så jättemycket!!
Jag har velat göra om min blogg länge, men vet faktiskt inte hur man gör så är väldigt tacksam att man har så underbara vänner. Och tack EMMA som presenterade mig för både Stefan och Peder.

At last I have to say thanks to Shawn McCauley for letting me use your sketch at my blog. Thank you!!
Have a look at his website or his shop if you like my header. He is awsome! ;) 

Nu blir det plugg och te samt en tidig kväll. Imorgon ska jag på föreläsning om funktionshinder och byggande på Scandic i Örnsköldsvik. Det var faktiskt min mor som anmälde mig till det. =) 

See ya!  

Jippie!

Ja!! Modo vann sin sista matche i kvalserien och blir kvar i elitserien! Det är en sak att fira tycker jag! Dock slutade hela kvällen, sm för övrigt var underbar tillsammans med systrarna Nilsson, med att jag gick hem...själv...i mina högklackade skor..aj aj aj kommer mina fötter säga imorgon. Fick lite sällskap över telefon, men inte bara lite. Så gick helt ensam i mörkret.....men nu är jag hemma ;)
Full och glad ;)

Loppisfynd!

Nu ska ni få se mina loppsfynd, eller jag hoppas att de är fynd iaf...



- Jag hittade en fin tavla, kan ju inte så mycket om sånt utan går mest på om jag tycker den är fin eller inte. Gillar verkligen färgerna.
- Fina uppläggninsfat i den stil som jag vill ha; glas-blad (?).
- Fyra frukostskålar för 25kr, toppen! Har likadana tallrikar och assietter från Ikea som vi också köpte på second hand. Nu fattas bara bestik och dricksglas.
- Det stora uppläggningsfatet är hur snyggt som helst och skålen som kommer efter är de som jag letar efter. Har två mellanskålar, de som är på bilden, och tre små i genomskingligt glas samt tre blåa. Så har ni några sånna skålar i skåpen hemma: jag köper dom!
- Fin teburk
- Brödkorg
- Väskan är från Åhlens, men slängde in den med då den ändå var köpt på rean.
- Sen fick jag en mortel av min mor från Second Hand, mycket billigt!

Vi var runt på tre olika loppisar och köpte saker på varje ställe. Men spanar varje gång jag är på stan efter saker till mitt nya hem. Dock vet jag fortfarande inte vars jag kommer flytta men kan ju vara bra att ha tallrikar att äta på iaf. Hahha.

Jag köpte även detta kors som jag ska ha någonstans i min lägenhet:
Det är så fint och påminner om det kors jag fick av min mor när jag konfirmerade mig, dock har det försvunnit så ska återskapa det på nått sätt. Ni får veta hur senare ;)

Lyssna på lite bra musik nu och sätt igång med vad ni än ska göra idag.
Själv ska jag plugga och sen busa med systrarna N, se upp Övik!


Newsflash!

Jag har gått in i den jobbiga fasen nu...dvs vänta på svar från alla företag som jag sökt jobb hos samt att den femte och sista kursen satt igång. Jag är överhopad med plugg!!! Ska jag orka...? JA!! Det är ju för tusan sol ute samt att jag har underbara vänner som umgås med mig på helgerna. Annars sitter jag inne och surar på mitt rum, haha.
Ni ska få se loppisfynden imorgon, ikväll blire sova!

Tillbaka hemma

Jaha, så är man "hemma" igen hos mor. Känns lite konstigt då "hemma" även är i Ume hos mina vänner. Men det är ju här som min lilla kissemiss bor. Han ligger och sover efter att ha satt i sig en hel skål torrfoder. Jävar vad han åt! Det är alltid lika roligt när man kommer hem och ser att han har varken mat eller vatten samt att toadörren är stängd så han inte kommer åt sin låda. Stackarn.
Men nu snarkar han sött på sängen, ja visst det fan. Tvätten!
Skriver mer imorgon, nu ska jag lägga mig i sängen och läsa en massa källsorteringsböcker =p

Hem till Ume?

NU är jag hos Hanna igen, det vill säga hemma? Jag tror jag måste flytta hit en graderob snart då jag är uppe i Ume praktiskt taget varje helg. Nästa helg ska jag upp och ut på dans med L & co, kanske. Jag säger kanske på den frågan. Jag känner mig inte så jätteugen, men ja vi får se. Helgen efter det...alltså mitten på april ska jag upp till Ume igen och skriva min sista tenta. EVER! Eller ja för programexamen iallafall.

Dock kommer det bli en jobbig vecka...jag ska göra klart den här jävla enkäten samt råplugga till tentan. Sen får jag även svar på om jag kommer få komma på nån arbetsintervju för sommarpraktik/jobb. Ska bli kul att se vilken stad man hamnar i faktiskt och nej M, inte en sommar i STHLM!! Jag säger nej!
Blir det Ume eller Skellefteå har jag sovplats, om det blir nån annan stad får jag väl köpa mig en begagnad husvagn till mig och Charlie....jorusatte! Ska även satsa på gym och promenad med Molly denna vecka som kommer, så om jag inte svarar när du ringer så vet du varför.

Äh, nu är det dags att skrämma Grynet litegrann och kanske göra en fin pälsmössa, jag har hört att det är nån som är väldigt less på henne ;)

Vino-fino, go away!

Nu har jag konstaterat att jag INTE tål vin. Jag drack ett glas igår, ETT GLAS!, och har världens huvudvärk idag. Så mycket blev det inte igår, trots singel-kvällen som var en totalt flopp. Den äldsta var väl typ dubbelt så gammal som jag, så när seepdatingen började satte jag mig i baren istället. Men vissa var jättetrevliga, inte mer än så.

Vi fortsatte sen til Public och sen till O´learys. Jag skulle ju visa L stan och det gick fort =p
Snart kommer hon och hämtar mig och så bär det av mot Ume och Cover! Om man orkar dvs...är rätt spak redan nu. Tur man inte ska köra bil, haha.

Ner med kläderna i väskan och på med spackelmasken, ikväll ska det dansas!

Sommarjobb?

Då var den stora jakten på sommarjobb igång igen. Får se i vilken stad man hamnar denna sommar. Jag vet faktiskt inte själv vars jag vill vara, men tror inte att det kommer bli Örnsköldsvik...håller tummarna för Ume eller nått annat roligt jobb längre norröver. Ska ringa lite till, sen är det bara att åka ner på posten igen sen hem och duscha. Singelkväll ikväll! =)

RSS 2.0