tredje dagen

Det går framåt för varje dag. Christine kunde på egne ben ta sig till toan för morgontvätt och tandborstning. Det som är jobbigast tycker hon år att hon är så illamående. Hon får dricka och prova att tugga på ett kex, men hon tycker att det känns som hon vill kräkas. Men hon är en kämpe och tar träning på allvar som att sitta uppe och att göra andninggymnastik varannan timme.

Fääärdigt!!!!!!!

Operationen har gått bra, Christine var på operation mellan 8.30 till ca 14.30. Därefter låg hon på en intensivårdsavd. Någon gång under natten flyttades hon tillbaka till vårdavdelningen. Vi fick träffa kirurgen på morgonen och han sa att det gått bra och att man tagit bort en tumör som såg ut som ett blomkålshuvud och tagit prover på två andra. Det man tagit bort skulle på analys men de kunde dröja flera veckor med svaret. Alltså mer väntan! Christine säger att hon känner sig trött och mörbultad men får bra smärtlindring genom en nål i ryggen. Hon har suttit på sängkanten och en kort stund i en fotölj medan man bäddade om sängen. Varannan timme ska hon andas genom ett motstånd för att lungorna ska komma igång och hosta ut ev slemm. Men däremmellan sover hon mest. Hon hälsar till er alla.

Väntan är över

Hej allihopa!
Det finns inte internet på avdelningen, så min mor eller Emma kommer att uppdatera min blogg.Jag har med mig kamera, så lite sjukhusbilder kommer senare.

Igår, torsdag den25/6 tog jag blodprover, fick droppnål, EKG och var på narkosbedömning. Nu sitter jag och ser på Scrubs och försöker sova. Upp kl 06:00 för att duscha inför operationen. Är inte nervös än, men det kommer väl. Tack gode gud för sömntabletter.
Peace out!

Christine rullades iväg till operation fredag den 27/6 kl 08:00 som planerat.

Goa gubbar

Nu är jag i Göteborg! Jag och min mor anlände med tåg idag kl 10:41. Vi åkte sent igår kväll och min ML skjutsade dit mig. Vi fick några timmar ihop innan tåget gick i alla fall. Tur det, för jag vet inte hur länge jag blir här nere.
Idag har jagg gått på stan med min söta kusse N och shoppat lite. Jag hittade två skitsnygga slipsar på Myrorna och en cool mössa på Rut m.fl. Sen köpte jag ett minne till kameran och en söt kameraväska. Det kommer kort senare, sitter på ett (4-1) - modem. Det går inte så snabbt....men det funkar i alla fall. Det kanske det inte skulle göra i Björna. Haha!

Igår kväll delade mamma och jag på en öl och hon berättade alla pinsamma saker jag sagt när jag var liten. Typ en gång hade vi varit på nån middag av ett slag och det var en siker där. Han hade en blå turban på sig och när jag såg mannen sa jag: "-Mamma, kolla! Det var ju han som stal diamanten i Tintin!"
En annan gång, när vi stod i glasskön vid Skuleberget, hade jag pekat på en av de små röda uthyrningsstugorna och sagt; "-Mamma, när pappa är full och slår oss på lördagar då kan vi bo i sån där liten stuga." Min mor hade läst en saga för mig om en skomakarfamilj där pappan var full på lördagar och slog familjen. Jag hade nog blandat ihop allt lite grann...hehe.

Imorgon ska jag in på Sahlgrenska kl 10:00 för undersökning och provtagning. Jag kommer få träffa narkosläkare och äntligen få svar på mina frågor! Kommer det bli ett stort ärr? Hur lång tid tar operationen? Kan man filma operationen? Ja, jag har många frågor. Har ni någon så kan ni smsa mig innan kl 10:00 imorgon så skriver jag ut svaret på er fråga här senare på kvällen. Jag antar att de har trådlöst på sjukhuset...hoppas jag! Min dator är med och nerpackad i alla fall. Måste ju ha lite kontakt med omvärlden. I annat fall kan jag alltid se Yrrol eller Pahat pojat ;)

Näe nu ska jag ut och lyssna på N. Hon sitter och spelar gura i solen.

xoxo


Row row row your boat

Nu är jag tillbaka i Umeå efter lite resande norrut. Jag var i Pite på midsommar och firade Trassels premiäröl på sex månader. Jag är glad att jag fick vara med på den. Vi åkte upp på torsdagkväll och väntade till tolvslaget och Trassels första öl. Sen spelade vi fylle-Skipbo, fast det var bara Trassel som spelade. Vi gav henne korten, hon vann dock! Hahha.
Jag och Kakan åkte tillbaka till Ume igår och körde en omstart. Från början var jag lite trött och inte så taggad på fest men kom på andra tankar. Min plan var att bli så full --> bakis --> inte sakna alkohol på ett tag. Jag lyckades nästan, haha. Men vi får se om jag ens ska operera mig nästa helg, har inte fått brev av Sahlgrenska än. Men ska ringa dom imorgon så får vi se vad som händer.

Det jag efterlyser nu är en bil så jag kan frakta ner all min packning, och Kakans, till Övik på onsdag. Någon??
Sen måste vi bevara stigarna i skogen! Eller hur var det nu Trassel??
Ja visst ja, ni ska få se lite kort från mitt födelsedagskalas. Hade över några jobbkompisar från Skanska, inte alltid man har åtta varselklädda karlar på tårta och kaffe. Det var lite kul. De hade till och med tagit av sig skorna i trappuppgången! Söt dom är. Sen på kvällen kom tjejerna över på tårta. Jag hade bakat två stycken, en morotskaka med smörkräm och en tårta som heter: Red velvet cake (Ica Buffé). Jag fick lite blommor och örhängen samt godis och en jättefin ljuslykta. Ni ska få se bilder från allt, till och med alla chokladbollar. När vi skulle handla till tårtorna förälskade jag mig i strössel i alla former och smaker. Så jag bestämmde mig för att göra chokladbollar, med olika strösselfärger istället för pärlsocker. Det var en succé! Kolla själv! Nu ska jag se klart Hannibal rising...later!!

Baka baka liten kaka

Fan va less jag är. Nu har jag bakat hela dagen, nästan i alla fall. Men det känns som det. Jag har gjort två olika kakor som jag "frostat" till tårtor. Blev dom bra?? Vet inte!! Har inte hunnit smaka dom, det blir imorgon när mina jobbkamrater kommer över på fika kl 14:00. Fuck, tänk om dom smakar skit?!
Efter kl 14:00 kommer det rulla på med folk in i lägenheten. Det är som ett sent födelsedagskalas kan man säga. Var ju i Tallin med ML på min födelsedag, det var jättemysigt. Vi åkte torsdag och kom hem söndag. Vi låg mest på relaxen och myste samt drack en massa drinkar i baren på hotellet. Men det räckte för mig, jag fick ju vara med ML. Skönt att det bara var vi två med och att få bo på hotell. =)
Men åter till imorgon, så blir det tårta och öl. Klart man ska dricka öl, måste ju grunda inför midsommar ;)  Då blir det premiär för Trassel och alkohol. Wiiee!! Måste bara fixa en kamera för det kommer bli en fest jag sent kommer vilja glömma. Hahhahahahha!!

Näe nu ska jag sova, är så jävla trött. Dock kommer jag drömma och kakor, tårtor och glasyr hela natten..bah!!

Emma gästbloggar.

God morgon!

Mitt namn är Emma och jag har en ENORMT känd blogg. Den är så känd att... Ja, jag vet inte vad. Jag får stanna på stan och skriva autografer typ trettioelva om dagen. Nej, så är det ju förstås inte. Anyway, jag har fått grönt ljus av Christine att sitta och skriva här så blir inte helt till er i trosan nu och skrika "OH MY GOD! EMMA HAR SNOTT BLOGGEN!". Jag har faktiskt en alldeles egen ju, men den kändes tråkig idag.

Jag tänkte avslöja alla Christines dirty secrets nu förstår ni. Jo, jag tänkte berätta allt om henne. Här kommer de!

- Hon tycker om att smeta smör på vaderna och sen raka dem.
- Hon är egentligen en Gremlin så ge henne INTE vatten, och för mata henne inte efter midnatt för guds skull!
- Hon dricker jäger i morgonkaffet.
- Hon har en bunt porrtidningar alldeles under huvudkudden.
- Hennes största idol är en tall.

Inget av det här är förstås sant. Jag har faktiskt ätit med henne efter midnatt och hon förvandlades inte till något monster. Nämnvärt. Vet ni vad? Jag tänkte lägga in lite fina bilder på mig och Christine nu för det är mysigt.






Choklad och vanilj. Lakrits och vit choklad. Bajs och kiss. Neger och viting. Kalla det vad ni vill, jag kallar det AWESOME. Och nej, bilderna är inte tagna 2006. Det är min kamera som alltid fastnade på fel datum och år. Nu har jag inte tid med er längre för min hund måste kissa, men vill ni ha mer av mig så får ni gå in HÄR.

Livet i en resväska

Kl 07:00 gick planet till Sthlm idag. Jag kom tillbaka till Umeå kl 18:15. Nu väntar bussen mot Örnsköldsvik 20:15. Jag kommer fram 22:10 och då är det paket som väntar på mig hos min mor. Yay!! Jag fyller år imorgon och ska åka till Tallin med ML. Det ska bli sååå kul!! Vi åker imorgon kl 07:30 med bilen mot Stockholm, igen. Haha, hoppas jag hittar dock. Men det borde inte vara så svårt tror jag.
Men ikväll ska jag ut och dricka födelsedagsöl med Rock-Anette!! Woohoo! ML får börja köra imorgon ;)
Näe nu ska jag packa det sista inför resan.

Vill även tacka Trassel & Kakan för min fina present; ett kakfat på tre våningar i rosa fylld med kakor och jordgubbar. Mums!! Tack söta ni!!

Puss på er!

Okej, så här ligger det till

Oktober 2008
 Jag var på Oktoberfest på Origo med några vänner. Vi hade jättekul, men redan kl 23, på 3,5 öl och en shot? Hur gick det till? Kl 06:30 dagen efter hade jag fruktansvärt ont i magen. Jag ringde till sjukvårdupplysningen och de sa att jag bara var bakis och att mina smärtor som gått ut i ryggen var för att jag ramlat i fyllan. Bra sjukvård vi har. Jag låg hela söndagen och på måndag gick jag till vårdcentralen. De tog lite prover och skickade hem mig med magsårsmedicin samt en remiss till kirurgen, ifall det skulle bli värre. Senare på dagen ringde min läkare och sa att jag hade förhöjda levervärden och han ville att jag skulle åka in på akuten. Så jag ringde en taxi och åkte till akuten. Den eftermiddagen blev jag inlagd på Kirurgen 1 för buksmärtor. De visste inte vad felet var, men det var inte magsår. Jag hade en blödning i min lever. När de röntgade den upptäckte de en del "förändringar". Det är ett finare ord för knölar, tumörer ja ni får kalla det va ni vill. I en av dessa "knölar" hade jag fått en blödning. Jag låg inne i tre dagar, skolan blev lidande men jag hade ett ganska bra skäl. Jag låg med dropp på Kirugen 1, NUS och visste inte vad som var fel på mig. Jag blev utskriven men fick komma tillbaka och göra en del undersökningar. 
   Läkarna ville gå till botten med allt. Tack det känns ju bra! Självklart var jag dum nog att fråga vad som kunde vara felet med min mage och lever. Svaret var; Antingen är det p-piller eller så är det cancer eller adenom. Jaha, tack! Nu vet jag.

Oktober - December
Jag är på en rad olika undersökningar, mest innefattande röntgen och blodprov. Jag måste även göra två biopsier. Det är när man sticker ner en lång nål rakt i levern och tar prover från knölarna. Det känns som att någon slår en i magen superhårt och man tappar andan totalt. Det är det värsta jag varit med om. Efteråt måste man ha sängliggande läge i fyra timmar. Som tur va hade jag med mig min underbara mamma på nästan alla undersökningar eller någon av mina underbara vänner; Kakan & Trassel. Tack för att ni finns tjejer!!

13 Januari 2009
 Jag har en läkartid på kirurgen...en av deras prover visar att jag har cancer och det enda botemedlet är en levertransplantation. Två dagar senare åker jag till Kittelfjäll med IngSki. Jag stannar även på Restaurangfesten. Jag vill inte tänka på min lever eller det där hemska läkaren sa. Jag får en remiss till Sahlgrenska i Göteborg. Det är där nere som de genomför levertransplantationer, bara där i hela Sverige. Tur att vi har min morbror där nere. Släkten är alltid bäst.

16 Februari 2009
Jag och min mor åker ner till Göteborg och Sahlgrenska. Där nere utför man levertransplantationer och jag ska få träffa läkare samt göra några undersökningar. Väl där nere berättar dom att proverna från min lever är ovissa och de vet inte om jag har cancer eller inte. De beslutar sig för att göra några egna undersökningar. Vi är på Sahlgrenska i fem dagar, jag är rätt trött på alla blodprover och droppnålar som ska sättas. Men det är ju bra att de går till botten med min förbaskade lever. Tänk positivt! Du får träffa ML när du kommer hem.

Mars 2009
Jag får ett samtal från Gbg, det är ser inte ut som cancer på deras prover. Läkaren i Umeå säger samma sak, men säger att jag ska göra en transplantation ändå. Tydligen har jag 15 st knölar i levern. Det i min lever kallas Adenom. Det är knölar, tumörer som finns i levern. De kan vara svåra att se om de är godartade eller ej, men oftast brukar man operera bort dom då de kan utveckla cancer. Man vet bara inte när och om de kommer göra det.  Vanligtvis har man 2-3 knölar. Jag har 15...fuck!

Maj 2009
De har haft ett till möte om mig och min lever i Gbg. De är fortfarande osäkra på hur de ska göra med mig och vilka åtgärder som skall tas. Efter ett möte till har de beslutat att jag ska genomgå ett kirurgiskt ingrepp.

Planen: Operera bort den vänstra sidan av min lever. Det är kanske lite för dramatiskt att ta bort hela levern, i vissa fall överlever ju faktiskt inte patienten samt att jag måste gå på medicin resten av mitt liv. Levern växer ut senare med samt att de får möjlighet att kolla på den högra sidan. Jag kommer få gå på kontroller då de kollar den högra sidan och ser de tecken på cancer så blir det transplantation. Man vet fortfarande inte varför jag fått alla knölar, det är väldigt ovanligt. Jag kommer nog aldrig få svar på det.


Totalt har jag gjort;
  • 2 skiktröntgen
  • 3 MR-röntgen
  • 1 Skellettröntgen
  • 3 Biopsier på levern
  • 1 Pet-scan
  • Urin-samlingar
  • Samt hur många blodprov som helst (mina armar är lätt sönderstuckna)

Preliminärt kommer jag åka ner till Göteborg fredagen den 26 juni för att operera mig  måndagen den 29 juni. Allt beror på om det kommer in en levertransplantation eller inte då jag ska operera mig på Transplantationsenheten. Läkarna kännde att de ville göra det i Göteborg, så jag är i goda händer. Det är bara i Göteborg man utför transplantationer. 
Jag kommer ligga inne på sjukhus mellan 10-14 dagar kanske, så har ni vägarna förbi måste ni komma och hälsa på. Efter det kommer jag vara sjukskriven i ca 2-3 månader. Inte jobba, inte plugga bara fokusera på att ta det lugnt och inte göra nått alls. Som tur var har jag världens underbaraste bostad under min sjukskrivningstid; Hos min älskade!

Tack för att du finns och låter mig bo hos dig. Du är verkligen den mest underbara människan på denna jord.
Jag älskar dig!

RSS 2.0