Snorledigt

Nu är julen över och snart börjar det nya året. Jag har haft lite paus i bloggandet, det har varit jobb, familj och snor som tagit över min vardag. Fortfarande är jag lite dålig, men får man vila idag så klarar jag nog helgen. Haha.
Ni ska få se mer bilder på Charlie, vår katt samt på mina julklapp som jag fick igår av min sambo. Den är ny och förhoppningsvis bra! =)
Nu ska jag baka och sen gå ut på promenad med katten, får se hur det går. Vi ses!!

Rumpaaan!

Jag har ont i rumpan! Eller svanken kallar jag det medans min sambo kallar det rumpan. Jag är nog inte van att stå med en massa post i famnen...jag har dåliga ryggmuskler helt enkelt. Men jag trivs på posten, så bra att jag ska jobba imorgon med! Om några timmar för att vara helt korrekt. Därför blev det inget inlägg No 2 idag för jag måste sova.

Jag har gjort en massa saker idag dock...NOT!

Jobbat, åkt buss, kollat kläder på Åhlens, köpt avmaskningsmedel till katten...varpå jag träffade kvinnan som har hand om katten just nu och hon fick tabletterna så han kommer vara avmaskad och klar när ha kommer hit. Yay! Gissa vad han väger förresten...!?

Sex kilo!!

Min lilla klump! Åh vad jag ska mysa med katten i veckan! Nu måste jag nog logga ut och sova och drömma om Charles eller Ulf eller Sigge....God natt!

01 – Introduce yourself

Jag heter Christine och föddes i en liten by som heter Luwana på Sri Lanka. Som ni kanske förstår så är jag adopterad. Jag var ca två-tre veckor gammal när mina föräldrar fick träffa mig för första gången, alltså jag var skitliten när jag kom till Sverige. Ofta får jag frågan om jag kommer ihåg något från Sri Lanka vilket jag besvarar med ett ansträngt leende och ett skrattande "nej, jag var bara några månader när jag kom till Sverige".


Min biologiska mor var rätt ung när hon fick mig plus att hon inte var gift vilket är lika med dödssynd eller nått i hennes religion. Så jag blev bortadopterad. Min mor fick jobba hemma hos en präst som hette Christie (kolla likheten mellan våra namn..ringer det en klocka? Men nej han är inte min far.) tills det var dags för henne att föda mig. Prästen hade en apa som hette Lisa och hon tog hand om mig som om jag var hennes lilla barn. Rätt gulligt va? Jag har träffat min mor en gång, 1991 när vi hämtade min lillebror men jag ska försöka ta mig dit igen och leta upp henne.


Som sagt mina föräldrar tog med mig till lilla Örnsköldsvik, där jag är uppvuxen och kallar denna stad för min födelseort. Jag har två bröder (ej biologiska, men adopterade från samma land) och fick fyra bonussyskon genom mina föräldrars skilsmässa. Antingen firar man en stor jul eller en liten, det beror på om det är  jämt eller ojämnt år. ;)


Jag var väldigt aktiv i mina unga dagar och sysslade med både innebandy, fotboll och ridning samt att jag provade på en massa andra sporter som cheerleading, drillning, aerobics, balett, konståkning m.m. Jag ville lära mig nya saker hela tiden och tröttnade fort om det var tråkigt. Än idag är jag glad för att jag fortsatte med mina sporter även fast jag inte hade så många vänner i de olika lagen. Jag har en bra grund och ger mig fan inte heller!


Jag var ett rätt mobbat barn och tonåring och vuxen. Vad jag än gjorde så var det fel och det slutade alltid med att jag blev utestängd. Ingen pratade med mig och jag fick tvinga mina vänner, genom påtryckningar av lärare/kurator, att ens prata med mig. Dock slutade det som det alltid gjorde. Jag bad om ursäkt...för något jag inte ens gjort. Det kunde vara allt från att jag inte ringde på en vecka till att jag kom förbi för ofta och hälsade på. Så är det inte idag. På ett sätt är jag glad för min tragiska barndom och tonårs-år för nu vet jag hur jag kanske kan hjälpa mina eventuella barn med diverse "sociala problem". Håll utkik för jag funderar på att skriva en bok faktiskt: Mitt liv på botten. Fast den kommer nog bli rätt svart...hmm...ska fundera på det.


I alla fall så gick jag gymnasiet i Örnsköldsvik och jag hatade Fysik och Kemi dock...speciellt kemi. Men det berodde mest på läraren, hon var hemsk och är det än idag!
Sen flyttade jag till Umeå direkt efter examen och började läsa Poletics Magister Program även kallat PolMag. det var ett härligt första år med Statsvetenskap och Nationalekonomi. Jag träffade superhärliga tjejer, som jag har kontakt med än idag, och festade som jag aldrig gjort förr. Mitt självförtroende var topp!

Efter ett år var jag less och bytte till Högeskoleingenjör Byggteknik, detta är det program som jag försöker göra klart as we speak. Byggprogrammet var bra, det fanns pojkar och inte så många tjejer (tummen upp). Men även här lyckades jag bli lite mobboffer...hur lyckas jag?! Men skit i det, jag tuffade vidare med nya vänner, nytt jobb som Partymeister och en massa roliga fester och lite pojkar. Mmm vi gillar pojkar. Speciellt poliser...


Under mina tre år på bygg så lyckades det hända tre stora saker varje år: min bror var med i en bilolycka men klarade sig trots bruten nacke, en klasskamrat på bygg gick bort (jag kände inte personen så bra men det var omtumlande ändå, det är ju fortfarande en klasskamrat) och sista året fick jag en blödning i levern och den visar sig vara full med "förändringar" (tumörer kallar jag det). Toppen!


Jag körde på, men inte i samma anda som förut, festade, träffade kompisar, bodde kollektiv, gjorde omtentor, mådde skit och så på juldagen 2008 träffade jag in nuvarande sambo. Vi sa hej och jag presenterade honom för mina vänner varpå han vände sig mot mig och kysste mig. Sen var vi med varandra resten av kvällen. Han och jag gick i samma klass på gymnasiet och jag har varit hemligt kär i honom ända sen jag var sexton så jag svävade på små rosa moln när han ville ses igen och igen och komma upp till Umeå och hälsa på och....ja...


Jag fick min karl, efter åtta års väntan...haha. Han är min klippa och har hjälpt mig genom sjukdom och gråt och vinster och allt. För honom är jag gärna en bitter hemmafru ;)
Som ni kanske fattar så är jag rätt öppen person, "...vilket har gett mig en del problem..." som min far skulle säga. Jag vet inte hur man är för lite eller för mycket, jag är bara mig själv:


Öppen
Ärlig
Positiv
Bitter
TokigJag hoppas jag inte skrämmer er allt för mycket under mina trettio dagar...!

Work x 2

Idag ska det jobbas igen, Jippie!
Nu blir det lunch och sen bussen in till stan. Kanske jag hinner shoppa lite på Åhlens innan jag åker hem med.
Jag skulle gärna vilja ha den där klänningen på rean,...den var söt.
Well well, har mailat om mina inlägg nu och att jag inte kan ha stycken i mina inlägg. Fattar inte varför det inte fungerar.
Hörs ikväll!

01 – Introduce yourself

Ni ska få en introduktion men först måste jag fixa min blogg. Skrev en väldigt lång text med flera stycken och när jag förhandsgranskade så var allt en enda lång text!! Det orkar ju ingen läsa igenom och jag vill inte skriva en ny heller, men håll ut min vän! Jag ska lösa det här under morgondagen.
Under tiden, är det någon som kan hjälpa mig? Pretty Please?!

30 dagar om mig!!

Jag såg denna utmaning hos Emma som sett den hos Fifi som sett den hos en massa andra bloggare. Så varför inte testa? Jag kan erkänna att jag varit på gång att börja utmaningen för länge sen men inte orkat eller haft tid. Men nu är det andra tider på gång i mitt liv så nu kör vi:

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

2

Det kommer mera men min sängvän börjar bli less på att jag knappar på datorn när han försöker sova....så ni får kolla på ett klipp så länge:
Simon´s cat in "Santa Claws"Charlie Bronson eller Ulf

Idag var for jag och min sambo till ett jourhem i Örnsköldsvik och träffade en väldigt fin katt! Just nu kallas har Sigge, men vi kommer nog döpa om honom till Charlie Bronson eller Ulf. Han ser ut som en Ulf. Vad tycker ni?
Jag har redan börjat leta kattsaker på internet och ska ringa lite djuraffärer imorgon för att jämföra priser. Det finns två-tre stycken i stan och jag tror att priserna kan skilja rätt mycket. Som tur är har jag världens bästa föräldrar som kommer ge mig vissa saker i julklapp, typ kattlåda och så. Men jag får inhandla sakerna själv, jag som älskar att julhandla...NOT!
Jag köper de flesta julklappar på internet faktiskt. Förra året köpte jag på Unicef´s hemsida, t.ex. polovaccin och nötcremé. Mormor är fortfarande glad för förra årets julklapp så det blir nog favorit i repris till henne. Vad ska man annars ge den som redan har allt? Bättre att ge till någon som verkligen behöver något.
Ja just det! Kursen på internet är nästan klar. Ska läsa igenom rapporten imorgon och så möte på torsdag, sen kanske vi är klara med allt! Då är det endast de personliga uppgifterna som jag måste göra klart. Jippie!
Nej men usch, nu är det så där sent igen. Vad är det för fel på mig?! Sov kvinna, sov!
Ps. Visst vill vi ha en kattunge, men har inte hittat nån som vi gillade båda två. Nu hittade vi en som vi båda tyckte var söt. En kattunge kanske vi skaffar då man har hus eller barn...eller nått sånt. Ds.

Katt-tanten nr. 2!

Idag var en bra dag för jag har inte gjort mycket alls igen. Haha! Jo, jag har ätit gott och hållit mig inne. Det är såååå kallt ute, typ 22 minus. Ogilla!
Jag har ätit klyftpotatis och skinkstek till lunch och till middag gjorde vi ungsbakad torsk med dill/citron/räksås med kokt potatis. Det hade varit supergott om inte en viss person använt för mycket peppar på min fisk. (det var INTE jag). Men whatever, salladen var smaskig!
Imorgon är det en stor dag för vi ska åka och kolla på en katt från Djurskyddet! Yay! Han är supersöt och kallas Sigge. Men vi döper nog om honom till Charles, Charles Bronson. Eller Ulf. Jag är sååå lycklig! Vi ska träffa katten i ett av deras jourhem och se om vi kommer överens och prata lite om vad som gäller när man tar en katt från djurskyddet. Självklart kommer han kastreras och id-märkas vilket är toppen. Jag vill inte ha en brunstig katt-karl hemma. Mamma ska donera en kattbur till oss och resten får vi köpa själva, typ mat och skålar och sånt. Nån som har saker över kan ju höra av sig och donera mot en liten peng. Jag har inte mycket pengar men till katten finns det alltid en slant över.
I övrigt så går det röv-dåligt på projektkursen. Det duger att vara projektledare, för jag har ingen koll! Jag hade koll, men inte nu längre. Jag har gett upp och slutat bry mig...gör som ni vill bara det blir gjort. Som tur va ska jag inte sätta ihop rapporten den här gången i alla fall. Det var en pina. Klippa och klistra är inget för mig.
Ajja nu ska jag sluta klaga och gå och plugga lite till. Upp tidigt imorgon, träna kanske och sen träffa katt! Det är mitt schema! Ja just det, man kanske ska lämna in uppgiften som skulle vara inne i torsdags....fan!

Förbannade mage!

Igår skulle jag fara på dans till Zekes men det tyckte inte min mage att jag skulle göra...!!! Jag hatar min mage som aldrig vill fungera när jag vill det. Men det kanske löser sig efter telefonsamtalet på tisdag. Jag hoppas det i alla fall.

I helgen har jag gjort och ätit så lite som möjligt. Man blir helt slut i kroppen när den in fungerar som den ska. Jag har kollat på filmer och myst i soffan med mig själv. Det är rätt mysigt att vara ensam ibland men inte ofta. Bara ibland. Jag saknar sällskap dock...gärna i fom av en liten katt eller Emma! På tisdag ska jag faktiskt kolla på en liten kissemiss eller ja han är några år. Ni ska få se på tisdag, ska lägga upp en bild då.


Snart är min internetkurs slut, det känns rätt bra för det har varit mycket att göra och jag gillade verkligen inte att vara projektledare. Inte i den här gruppen i alla fall...det har varit lite problem med kommunikationen. Jisses! Äh, man ska ta nya tag och fokusera på tentorna i januari istället. Jag kommer klara det här och vara ett steg närmare min examen och jobb. I sommar då jävlar ska jag ha betald semester! 
 
Och med det i åtanke så kryper jag ner under filten i soffan och kolla på "Sagan om de två tornen - extended version". See ya!

Magknip och lördag

Nu är det lördag igen! Yeah baby!
Men jag har ont i magen,det går ju inte! Jag ska ju på dans på parken med Emma och Josephine. Aj aj aj!
Jag har gjort en så god middag idag: Vegoburgare på fullkornsbröd med stekta champinjoner och hemmagjord gucamole. Mums! Om man inte fick magknip efteråt...pust.
Kanske man ska testa en Samarin och tio vändor i trappen kanske? Ja, det låter som en bra plan. Vi hörs imorgon!

Bukfetma...

Jag ser på ett hemskt program på fyran...det handlar om åtta tjocka människor från England som i par åker till andra länder och undersöker fetma där. Ikväll var det från Grekland.
Paret från England bodde hos er värdfamilj där dottern, 10 år, har ett BMI på ca 50! Mamman kunde inte ens hålla sig vaken när läkaren sa att dottern kanske hade tio år kvar att leva. Det är hemskt!
Här sitter jag i kalla Sverige och klagar på att det är för kallt för att gå ut på promenad. Skäms på mig! Näe, nu jävlar ska jag ta mig i kragen och göra nått åt saken!
Jag kan även berätta för er att jag kommer få ett samtal från mina vänner på Sahlgrenska på tisdag. Jag fick ett samtal från Umeå idag där de sa att Göteborg tagit över fallet. För jag är ett fall, ett sjukdomsfall som dom inte vet hur dom ska lösa. Jag har inga bieffekter och alla värden ser bra ut. Toppen! MEN när tar kontrollerna slut? Vilken dag kan jag vakna utan magknip?
Well well, de kommer ringa och jag kommer få mina svar. Nu måste jag sova för jag ska jobba imorgon och gå på en arbetsintervju. Jag ska ta en sväng på gymmet också, om samtalet kommer handla om det jag tror så är träning det enda jag borde tänka på den närmaste tiden...

Så lite tid

Idag skulle jag till arbetsförmedlingen för att äntligen få träffa en handläggare som har hand om personer med byggutbildning (jag) MEN fick ett sms imorse om jobb så det blev inget möte. Jobb går före! Men ett fast jobb då? Går inte det före? Jag har väntat ett halvår på att få träffa denna kvinna! Skit samma om jag inte är klar med min utbildning. Är det inte bättre att jag träffar henne INNAN jag är klar så man kan börja spana in marknaden och ha ett mål att sikta mot än att göra det efteråt? Nej, så funkar det tydligen inte....
Jag sätter mina egna mål...just nu har jag inte klara. Men kolla in ikväll så får ni se! J
Jag är en hopplös människa som ska planera så mycket som möjligt. Vad vi ska äta resten av veckan, kläder till fest, midsommar, nyår, allt! När planerna inte går som jag vill blir jag frustrerad och får omarbeta dom. Det tar lite tid att vara jag, göra planer och ringa tusen samtal om olika saker varje dag. Kan man inte få ett, ETT telefonnummer till det stället man ska till?
Oj, nu är klockan mycket. Måste åka...jippie....Puss!

Andra advent...

och jag har fortfarande inte köpt några julklappar...för vilka pengar då? Dumma A-kassa säger att jag måste vara 25 år för att få ersättning eller ha jobbat i fem månader på raken mellan aug 09 till aug 2010..jo tjena! Man jobbar ju supermycket när precis har varit sjukskriven. Ja i vilket fall så gick jag in och skulle skaffa ett intyg på sjukskrivningen och skicka in. Men enligt deras dator har jag varit sjukskriven i tre veckor...i min värld var det minst 8 veckor. Tre veckor efter min operation fick jag fortfarande inte lyfta mer än 2kg så jag tror inte det.

Dumma värld som inte fungerar som jag vill.
Dumma papper som skickas och skickas fel!
Dumma människor som skriver in fel timmar i mina arbetsgivarintyg, skickar nya och gör samma fel igen! Hur svårt kan det vara?!

Igår var vi alla fall på badhuset här i Björna, ja lugn det är en 25m´s bassäng med tillhörande omkläningsarum och bastu samt trampoliner. Dock piffade ölen upp stället, hihi. Sen for vi vidare hem till Bicke och dansade lite styrdans och kokade ägg. Massa ägg. Säkert 40 st...jag åt tre..en annan sju och en kille matade jag med ägg och kaviar. Det är fest i Björna..fylla och ägg.

Äh...nu skiter jag i det här och ser ett avsnitt av nån serie på datorn.! Förresten, har jag sagt att min karl har fått två chokaldtomtar av mig? Dom står på hans nattduksbord, in case of sockerfall ;) Han är så söt!

God natt!

Bakom mina solglasögon

Är jag jävligt trött...nu är klockan tolv på natten och jag är äntligen klar med rapporten som skulle vara inne i tisdags! Är så jävla less att folk inte kan ta ansvar och fixa saker när andra inte kan. Internet skultade fungera i tisdags och vi hade möte med gruppen. Tyvärr så gjorde dom inte alla de delar som vi skulle ha gjort, så nu har jag suttit och fixat och klippt och klistrat in och skrivit om....jag hatar word, HATAR! Hur infogar man en liggande sida i en rapport med stående sidor? Kan ni förklara det för mig?

Jag ringde i alla fall på en katt idag, en jättefin katt från djurskyddet. Hoppas verkligen att den blir min för den verkar så go! Tänker på katten när jag blir ledsen och trött. Förresten har jag en liten katt under  mitt täcke i sängen hos min far just nu. Han brukar klösa på min dörr när jag är här, kommer in, tar ett varv i rummet och går igen. Men den här gången kröp han in under täcket. Han har sovit där en liten stund, men nu ska han ut i huset igen ;)

Jag ska sova...mm..sängen!

RSS 2.0